piepelckepage6                           

to the English sitenach die Deutsche seitelied over Texel Liedjes over Texel 

Veerdienst
Alvorens u op het eiland Texel komt moet u met de boot mee. Deze veerdienst wordt verzorgd door de
TESO. U kunt uw ticket on-line bestellen.

Weer
Texel heeft statistisch meer zon, meer wind en minder regen dan de rest van Nederland.
Zie het actuele
weer.
Natuurlijk kunt u altijd terecht op buienradar.

Natuur
Mei
is de mooiste maand als u van natuur houdt. Alles staat in bloei en de vogels hebben eieren of jongen. Er is een actieve vogelwerkgroep.
In april en mei is er vogeltrek naar het noorden en de terugkerende vogels zijn vanaf midden augustus weer volop te bewonderen. In het noorden van Texel hebben zich al verschillende vogelaars genesteld omdat daar de trek zich bundelt.

De duinen van Texel zijn
nationaal park. Dit landschap is sterk afwisselend met veel natte duinvalleien, bos, heidevelden, kwelders en uitgestrekte zandvlakten.

Veel informatie omtrent de natuur is te zien en te verkrijgen bij EcoMare of tel: 0222-317741.

Het strand is het gehele jaar een trekpleister. Ruimte genoeg om uit te waaien of lekker te zwemmen. Een speciaal en bijzonder gebied is de Slufter.

Wandelen
Wandelen kan men volop. Er zijn heel veel wandelroutes of gewoon gebieden waar men heerlijk kan wandelen. Kijk op onze eerste pagina van deze website en/of de site van VVV

Museum
Texel heeft een bijzondere band gehad met de
VOC en veel uit die tijd is te zien in het Maritieme & Jutters Museum te Oudeschild. Leuk is ook het juttersmuseum Flora.

Voor de museum liefhebbers is er het wagenmuseum, oudsheidskamer, of het luchtvaartmuseum.

Fietsen
Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen op de talloze fietspaden (135 km.) die het eiland rijk is en genieten van de bonte verzameling van vogels en planten. In het voorjaar is het een genot of van de lammetjes te genieten.
Jac. P. Thijsse en J.P. Strijbos waren de grondleggers. Zij beseften toen al dat we de natuur een eigen plaats moesten geven. Kijk op de eerste pagina van onze website en/of
de site van VVV

Golfen
Voor de golfliefhebber is er een uitstekende
golfbaan of kijk eens naar de golfclub.

Evenementen

Er is ook een active tango dansgroep. Het rondje Texel, de grootste catrace ter wereld. De airshow op vliegveld Vlijt. De autocross. Tropical Street Festival. Texel Culinair. Broadway Den Hoorn. Folklore op woensdag en in december Ouwe Sunderklaas

Uit
eten
Het wilde keukentje gebruikt natuurlijk producten van het eiland en kan u zelfs thuis culinair verwennen. Geen restaurant!
Peek restaurant mooi restaurant met een prima keuken voor een redelijke prijs...Gravenstraat 3 Den Burg.
Freya bistro heerlijk eten. Prijs kwaliteit is prima. Gravenstraat 4 Den Burg. Geen website.
Rebecca uitstekende keuken en een prijs navenant. Hogereind 39 De Waal.
In de Koog zijn taloze restaurants allemaal van redelijke kwaliteit. Oosterend kent een restaurant met een gezellige open haard - Rotisserie. In den Hoorn is een pannekoeken restaurant en een top restaurant "bij Jef" voor wie een gevulde portemonee meeneemt. Cocksdorp heeft een gezellig eetcafé de Rog een nog een aantal redelijke eetgelegenheden.
De strandpaviljoens zijn verschillend van kwaliteit. Een mooie strand gelegenheid is paal 17. Paal 33 met leuk uitzicht naar Vlieland.